Telefonos időpontegyeztetés után az első megbeszélésre kerül sor. Ennek időtartama általában 25-30 perc, ami minden esetben díjmentes.

Amennyiben kölcsönösen az együttműködés mellett döntünk, megkezdődhet a közös munka. Rendszerint heti egy alkalom javasolt. Néhány módszer lehetővé teszi a kéthetenkénti találkozást.

Az ülsések lehetnek 50 percesek vagy 100 percesek.

Kétheti találkozás és/vagy coaching esetén javasolt a hosszabb időtartam.

A találkozások időpontját igyekszem a hét azonos napján azonos órában tervezni, de ettől rugalmasan el lehet térni.

Az ülsére érkező kliensek a várószobában tudják megvárni az ülés kezdetét. Kérem is, hogy itt üljenek le, hogy az előző ülséről a kliens nyugodtan távozhasson.

Az üléseket előző nap estig lehet lemondani, aznapi lemondás vagy bejelentés nélküli távolmaradás esetén a díjat felszámítom.

Az együttműködés típusa szerint lehet kötött ülsészámú vagy kötetlen. Ez utóbbi esetben 5 alkalmanéknt megbeszéljük a továbbiakat. Amennyiben bárki úgy dönt, hogy egyoldalúan be kívánja zárni az üléseket, úgy a döntést követően általában 2, de minimum egy ülést tartunk a lezárás megbeszélésére.

Gyermekekkel vagy serdülőkkel folytatott munka esetén:

Minden 5. ülés csak a szülőkkel zajlik, és csak ekkor bezsélünk a gyerekről. Serdülők esetében ezek az ülések lehetnek teljes családdal, ez a helyzettől függ.

Amennyiben a gyerekekkel bármilyen alkotó tevékenységet folytatunk, és az eredményt megmutatják a szülőknek, kérem a szülőket, hogy ezekre az alkotásokra csak elismerő-elfogadó megjegyzéseket tegyenek, dícsérve a gyereket. Bármi egyéb vélemény károsan befolyásolhatja az ülésen zajló folyamatot.

Felnőttek alkotó folyamatai:

Az üléseken elkészült alkotásoknak nem a maradandóság a célja, hanem a folyamat. Mindemellett az elkészült alkotásokat a folyamat végéig megőrzöm, Különleges esetben az alkotója magával viheti, ám az együttműködés végéig kérem azokat megőrizni és szükség esetén elhozni.

DSCF4543
Saródy Vera pszichológus  .
Együttműködési keretek

„Tudni a nem-tudást, ez a legbölcsebb.” (Lao Ce)

Bemutatkozás

Kiknek ajánlható?

Módszerek

Technikai információk

Kapcsolat

Csoportok

Eseménynaptár

Első beszélgetés

Együttműködési keretek

Együttműködés
skype-on

Webtérkép